Wednesday, September 8, 2010

Initieri ReiKi

       
Consider ca atat timp cat avem in vedere revenirea omului la capacitatile psihice si fizice de la inceputuri, fiecare entitate poate contribui la acest fapt, prin cunoastere.
 

"Nu credeti in buna credinta a traditiilor, chiar...." Buddha, e complet in sidebar. Deci
nici in ceea ce este scris aici. Totul treceti prin propria minte, si mai ales, experimentati orice, oricand, si mai ales, tot timpul :-) Numai propria experienta va poate schimba conceptele [credintele] si felul in care interactionati cu ceilalti oameni si mediul, societatea, in cursul vietii. E inutil si fara rezultate orice "mda, stiu asta.....am citit" daca nu aplici, daca nu experimentezi. Se stie ca in Iakutia temperatura  medie anuala e de -40 grade Celsius (se ajunge si la -70)...e una sa stii, si cu totul alta sa experimentezi, sa cunosti acel fapt, si sa'i dai o valoare, prin intelegere. Am dat un exemplu.
La finalul prezentarii, as vrea sa va intariti credinta ca acest sistem de terapie alternativa, complementara, holistica, energetica - puteti sa'i spuneti oricum, este accesul la Energia Creatiei, Dumnezeu, Mana, Prana, Qi - Chi,  Duhul Sfant; SURSA, intr'un cuvant. Ea exista fara a avea nevoie de acceptul nostru, sau de certificatul unei institutii stiintifice sau religioase;  experimentati asta!... pentru a o intelege, dupa cum am spus si mai sus. Nu e gresit a o numi oricum vreti.
       Lucrand cu aceasta energie, (impropriu spus - de fapt cu tine vei lucra), aplicand tehnicile pe care le vei deprinde, te vei ajuta pe tine, familia, prietenii, GRATUIT. Ca sa cureti o casa de spirite plecate din plan fizic, dar care inca nu au inteles acest fapt - nu va trebui sa te muti; o masa preparata la restaurant, asupra careia cel ce a pregatit'o a "lasat" si o amprenta energetica proprie, nu tocmai de ingurgitat pentru tine, o vei putea indeparta; animalul favorit are probleme de alimentatie, tocmai a suferit o operatie? Ii poti face o recuperare rapida. Asupra oricarei probleme de sanatate a persoanelor din anturajul tau, din mediul in care te misti si traiesti....in orice moment, poti lucra.

"Pe parcursul ritualului de initierea-acordare un Maestru Reiki, cu ajutorul unei metode tibetane stravechi, transmite/preda energie discipolului aflat intr-o stare de perceptie sporita. Aceasta energie creeaza un canal deschis pentru energia cosmica, pornind din crestetul capului initiatului, canal care urmeaza sa fie folosit in timpul tratamentelor / sedintelor viitoare. Pe langa acest lucru corpul atinge vibratii mai inalte in urma carora are loc un proces de purificare de 21 de zile, fapt datorat actionarii mai rapide a energiilor persoanei initiate, care duc la dizolvarea blocajelor energetice, persoana parand ca se „dezbraca” de obisnuintele sale negative
(P. Horan)

"După cum oricine poate să regleze (acordeze) un aparat de radio pe o anumită frecvenţă pentru a asculta postul dorit, în mod similar "acordajul REIKI" vă pune în legătură subtil energetică cu Sursa Cosmică de energie binefăcătoare pentru o perioadă nelimitată (toată viaţa). Însă transferul propriu-zis de energie universală se face doar când palmele intră în contact cu o fiinţă pe care doriţi să o energizaţi. Acordajul REIKI trebuie să fie acceptat în mod conştient de către candidat (de aceea nu se primesc la curs bolnavi psihici sau copii). 
Nu cere nici un efort sau pregătire specială. 
Nu prezintă nici un risc. 
Nu creează nici o obligaţie celui iniţiat. 
Nu are implicaţii religioase (metoda REIKI este practicată pe tot mapamondul de credincioşi ai diverselor religii). Chiar dacă REIKI nu este o religie în sine, scopul său este la fel de nobil.Reikistul preferă să facă binele decât să vorbească despre facerea de bine, având ştiinţa şi puterea de a-l face. 
Un adevărat reikist se va apleca cu evlavie asupra învăţăturilor spirituale autentice şi le va corela cu propria sa experienţă parapsihologică, dobândită prin practică. REIKI-ul este compatibil cu toate formele spirituale (isihasm, yoga, chi kung, meditaţie etc) şi cu toate tehnicile energetice (acupunctură, masaj, reflexologie, bioenergoterapie etc). REIKI-ul se poate combina armonios cu tot ceea ce vine spre binele oamenilor."
  - INITIEREA -

este un proces prin care un maestru, prin diverse tehnici tibetane vechi, deschide si curata canale si meridiane energetice pentru persoana initiata, dandu'i posibilitatea pentru viitor sa foloseasca aceasta energie in scop propriu sau a celor apropiati.
Procesul in sine este destul de scurt - de regula 20 de minute, si nu implica nimic deosebit din partea persoanei ce va fi initiata. Daca procesul este in prezenta maestrului, viitorul initiat va sta pe scaun, coloana dreapta atat cat permite o tinuta relaxata, timp in care maestrul va executa ceremonialul de initiere. Daca este o initiere la distanta, viitorul initiat va fi total degajat, in propriul mediu familiar; relaxarea pregatitoare poate facilita pe perioada initierii experiente care in alte conditii nu au loc.
Efectele initierii, care se vor simti apoi in timp, sunt demne de luat in considerare si de discutat. 


"- pentru omul "captiv" in corpul fizic, timpul si spatiul exista, altfel viata, cum o experimentam acum, nu ar fi posibila;
- pentru privitorul in suprasensibil timpul si spatiul sunt relative, constienta clarvazatoare "se poate deplasa" la alegere in spatiu-timp;
- pentru Dumnezeu timpul si spatiul nu exista: "Eu sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul ..."


...Timp si spatiu; se poate lucra in ReiKi asupra evenimentelor trecute, viitoare, in fata sau la distanta. 
Aceste metode de lucru vor fi invatate treptat.
Prin procesul de initiere, perceptii invechite si cauze a numeroase stagnari simtite de persoana pe parcursul vietii, sunt depasite printr'un alt mod de a gandi si de a percepe manifestarile fizice, societatea, viata. Urmare a initierii, se va castiga pana la 20% din starea de sanatate pierduta pana in acel moment, cu posibilitatea de a mari aceast procent. 

Prin autotratamentul pe care initiatul si'l va aplica - asupra corpurilor energetice cu efecte in cel fizic, se vor indeparta acele energii nedorite ce sunt stocale la nivelul unor organe, urmare a actiunilor din trecut. Ajutorul pe care'l poate oferi celorlalti aflati in suferinta, poate fi chiar calea in aceasta viata a persoanei initiate. De aceste tratamente pot beneficia atat oamenii, cat si animalele, plantele, Pamantul, supus in ultimul secol unei poluari de amploare. 
Meditatiile vor calma si linisti starea mentala, agresata continuu de ganduri din trecut sau viitor, despre ce ne place si ce nu; de multe ori insa faptele sunt deja petrecute si nu mai pot fi schimbate-modificate;  INSA...cu noua imagine despre Legile Universului, persoana are  a mai larga intelegere asupra manifestarilor, asupra a ceea ce "se vede". Prin meditatii specifice fiecarui sistem Reiki, raportat la cat timp rezerva acestui fapt, vor putea fi accesate capacitati numite "paranormale", dar termenul este gresit folosit, facand referire la abilitati "adormite": este vorba de clarvedere, clarauditie, vedere la distanta, etc. De mentionat ca o dieta naturala accelereaza acest proces, dealtfel si capacitatile vindecatoare ale initiatului sunt mai mari in acest caz.

ETAPELE CURSULUI REIKI USUI,

care poate fi considerat baza-temelia in oricare din sistemele Reiki.

Pentru a ajunge maestru, cel care porneşte pe acest drum are de parcurs mai multe etape/grade.
Gradul I: dupa iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mainilor, fie pentru el insuşi -  ca autotratament, fie pentru alţii.
Poziţiile de punere a mainilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus in jos, urmarindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile in locurile dureroase.
Gradul al II-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora işi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţa şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curaţarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curaţarea şi energizarea mancarii, dar şi trimiterea luminii la distanţa, crearea campurilor de protecţie.
Gradul al III-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi invaţa tehnici suplimentare.
Maestru: dupa iniţiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora iniţieri/acordaje.

Cred ca informatiile despre initiere sunt suficiente pentru inceput - ca informatii principale despre ReiKi, daca este benefic sau nu pentru persoana ce doreste a primi initierea.
La final; ReiKi schimba persoana, din acel trepadus materialist si consumator inversunat al societatii actuale, omul  intelege ca pentru a fi complet nu'i este necesar nimic din ce este pe piata, ci este ceva de munca cu propria gandire si propriul corp. Dupa initieri, mintea, intelectul, inteligenta, spune'i cum vrei - va face alte conexiuni care in mod uzual ii sunt straine, deasemenea, persoana se va bucura de o stare a sanatatii mai buna.

Cum ReiKi este pentru parte dintre practicanti si o cale spirituala, intelegem ca nu se ocupa doar de gandire-intelect, emotii, corp fizic. A "fi trezit" nu inseamna doar a te ridica dimineata, vertical, constient ca esti viu; este din ce in ce mai des intalnita expresia cu sensul de a fi "pe cale", de a fi constient de ceea ce esti cu adevarat, "dezbracat" de etichetele adunate in cursul vietii: nume/prenume, tanar sau nu, profesie, titluri, diplome, aptitudini mostenite sau dobandite. Esti cu mult mai mult decat tot ce'ti poti imagina in acest moment; doar tu poti afla "cine esti tu?" 

"Eu consider că energia universală este esenţa Universului. Ea este totdeauna prezentă în orice şi oricine. Dr. Usui a fost capabil să-şi deschidă canalul pentru această energie şi s-o transmită altora. Acelaşi lucru a fost făcut, pe altă cale, de Iisus şi Buddha. Ceea ce noi numim Reiki este, de fapt, „Sistemul Usui de vindecări Reiki"-Usui Shiki Ryoho („calea sau sistemul de vindecare prezentat de Usui"). Sistemul lui este minunat şi funcţionează. Mie nimic altceva nu îmi este necesar, pentru că îmi oferă tot ce am nevoie şi nu mai doresc nimic în plus."
Melissa Smith - Reiki Alliance, S.U.A.


În unele ţări, printre care se numără UK, USA, Franţa, Elvetia  - sistemul ReiKi face parte integrantă a serviciilor de terapie complementară oferite de către casele de asigurări.








Telemadrid [ Madrid Directo ]Reiki en Hospital Ramón y Cajal (Alaia)